List

Tani edhe mbrojtja e temës  së diplomës po bëhet online. Kështu me studentin Lumi Bytyçi, që po përgatitet të bëjë mbrojtjen e parë të temës së diplomes online, jemi takuar virtualisht disa herë.

Emailat sot janë pjesë e natyrshme e punës së secilës veprimtari, dhe secili nga ne, varësisht nga profesioni merr çdo ditë disa (dhjetëra) emaila. Shumë nga këto emaila janë të parëndësishëm, bile edhe të bezdisshëm. Por si të parandalohet dërgimi i këtyre emailave të bezdisshëm? Kjo është tema që e ka shtjelluar studenti shkëlqyeshëm i fakultetit tonë, Lumi Bytyci në kuadër të temës së diplomës me titull “Detektimi dhe reduktimi i spam emailave me ML dhe hash algoritmet”.  Për detektimin e spam emailave Lumi ka përdorur arritjet e fundit nga fusha e Machine Learning (ML) si nënfushë e inteligjencës artificiale (AI) dhe rrjeta neurale artificiale. Ndërsa për reduktimin e dërgimit të spam emailave ka propozuar hash algoritmet, që i njohim nga blockchain teknologjitë, bazuar në  konceptin e vërtetësisë së punës (proof of work). Kodi burimor i punimit të diplomës, është në GitHub https://github.com/lumbytyci/spam-filter .

Ndërsa tema në versionin final mund të shkarkohet këtu si pdf.

  Posts

1 2 3 5
January 28th, 2023

Vendi parë në garen “The day when hacking is legal”

Të enjten më 26 janar 2023, në margjina të konferencës së 7të të sigurisë kibernetike ”Cyber Zero” të organizuar nga […]

December 3rd, 2022

Studentët e doktoratës

Pas shumë vitesh peripecish e shtyrje të regjistrimit, javen që shkoi Vehbi Neziri dhe Ramadan Dervishi përmbyllen me sukses studimet […]

November 18th, 2022

Zhvillimet në UP

Nga debati mbrëmë në emisionin DESKU, në KTV, lidhur me zhvillimet e fundit në Universitetin e Prishtines, buxhetit, hulumtimeve shkencore […]

September 21st, 2022

Debati per sulmet kibernetike

Nga debati në T7 Pressing (https://www.youtube.com/watch?v=OIQTiltK3z0), me Leonard Kerqukin, Kujtim Gashin, Blerton Abazi, Hekuron Doli dhe Ermal Sadiku lidhur me […]

August 13th, 2022

Intervista për Nacionale

Një intervistë përmbledhëse lidhur me situatën në vend për problemet e arsimit të lartë në vend. https://nacionale.com/politike/interviste-rexha-askush-nuk-mund-te-dale-faqebardhe-nga-kjo-krize-e-arsimit-ne-vend

June 16th, 2022

Vendi i dytë në kategorinë “Diploma e Vitit” në Albanian ICT Awards

Në 10 vjetorin e Albanian ICT Awards (https://ictawards.org/2021/albanian-ict-awards-shpall-fituesit-e-edicionit-te-10-te-jubilar/), në Tiranë, studentja e shkëlqyeshme e fakultetit tonë Rrezearta Thaqi u rendit […]

June 2nd, 2022

Pazari me tema të diplomes

Nga debati me Rron Gjinovcin dhe Besnik Boletinin lidhur me pazarin me tema të diplomes, https://www.youtube.com/watch?v=yTwCg_QuCtI Që kjo dukuri të […]

May 21st, 2022

Vendi i parë dhe i tretë në garen “International Cybersecurity Exercise 2022”

Studentët e fakultetit tonë morren pjesë në garën “International Cybersecurity Exercise 2022” mbajtur me 18 Maj 2022 dhe organizuar së […]

April 15th, 2022

NDI Panel Discussion: “Threats to information integrity: Youth at the front line”

As Nelson Mandela said: “Education is the most powerful weapon you can use to change the world” and to apply […]

November 25th, 2021

Advanced Electronic Seal

It was my great pleasure to present the state of the art in electronic seal, legal and technology landscape, in […]