List
From left to right: Blerim Rexha, Edon Gashi & Kadri Sylejmani

Dje organizatoret e konferencës Practice and Theory of Automated Timetabling (PATAT), publikuan rezultatet e raundit të parë të garës ndërkombëtare, International Timetabling Competition 2019 (ITC 2019), https://www.itc2019.org/home#results, për krijimin e orarit mësimor, me parametrat më kompleks deri më tani. Në këtë garë kanë marrë pjesë rreth 45 universitete nga e mbarë bota dhe ekipi i fakultetit tonë, i përfaqësuar nga kolegu ynë më i ri Edon Gashi ka zënë vendin e parë!

Algoritmi i zhvilluar nga ekipi ynë, bindshëm është përzgjedhë si algoritmi me eficient, dhe me 94 pikë është shpallur fitues. Zgjidhja e propozuar ka lënë mbrapa profesorin nga Franca (që ka fituar 69 pikë) dhe vendin e 3 nga universiteti Ouro Preto, Brazil, që është vlerësuar me 32 pikë.

Urime Edon dhe Kadri për suksesin e arritur, #ProudOfYou, #UnëJamUP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Posts

1 2 3
December 16th, 2020

Siguria kibernetike dhe Trusti

Intervista dhënë televizionit RTK për sigurinë kibernetike në Kosovë dhe siguirnë e ueb aplikacionit për 10% nga Trusti

December 12th, 2020

Rreth aplikimit online për 10% të Trustit

Intervista dhënë televizionit TV21 për sigurinë e ueb aplikacionit për 10% nga Trusti

October 23rd, 2020

Siguria biometrike

Sot, kur siguria kibernetike po bëhet si pjesë e pandashme e mbrojtjes së secilit institucion, pata kënaqësinë të debatoj dhe […]

October 16th, 2020

Kosova – një rast studimi

I ftuar në emisionin DESKU nga gazetari Agron Bajrami. Debat për sfidat e Kosovës, edhe të arsimit të lartë. Kosova […]

September 19th, 2020

(Mos)Planifikimi i vitit të ri akademik

Nga intervista, me Basriun, për (mos)përgatitjet dhe (mos)informimin për fillimin e vitit të ri akademik!

August 29th, 2020

Cyber Security dhe shitja e IPKO-së

Ishte kënaqësi debat mbrëmë, në Klan Kosova, rreth sigurisë kibernetike dhe rreziqeve të shitjes së IPKO-së tek ndonjë vend jo […]

August 6th, 2020

Web Crawler and Security

Nxjerrja e shënimeve nga Interneti ka qenë e rëndësishme dhe fitimprurëse që nga fillimi i paraqitjes së Internetit. “Web Crawlers” […]

May 18th, 2020

Zoom – roboti juaj

Kjo koha e pandemisë e ka integruar teknologjinë edhe më shumë në jetën tonë. Mësimi online tani është pjesë përbërëse […]

April 6th, 2020

Tema online

Tani edhe mbrojtja e temës  së diplomës po bëhet online. Kështu me studentin Lumi Bytyçi, që po përgatitet të bëjë […]

March 18th, 2020

Ligjëratat online

Njoftohen të gjithë studentët se të gjitha ligjëratat nga lëndët e mia, gjatë kohës së pandemisë Covid-19, do të mbahen […]