List

Në Tiranë, Albanian ICT Awards, në mbrëmjen finale në kategorinë “Diploma e vitit”, ku konkurrojnë studentët, nga hapësirat mbarë shqiptare, me temat e tyre të diplomes nga fusha e ICT-së në nivelin baçelor dhe master vendi i parë dhe i dytë iu ndanë dy studentëve të fakultetit tonë.

Vendi i parë – tema e studentit Leand Thaçi me titull “Zhvillimi i një “Chrome Extension” për detektimin e “Phishing Sites” me ML” u vlerësua nga juria profesionale si tema më e mirë e vitit 2020, vendi i parë, në hapësirat mbarë shqiptare. “Chrome Extension” i zhvilluar nga Leandi shërben si një ndërmjetësues, si mbrojtës nga sulmet  “phishing” në mes përdoruesit dhe faqeve në Internet. Ky “Chrome Extension” përdor mësimin e makinës (Machine Learning) përmes algoritmeve si: SVM, kNN, dhe Random Forest.

Ndërsa, tema e studentes Edona Haziraj me titull: “Zhvillimi i një aplikacioni në platformën Android për raportimin dhe korrigjimin e gabimeve në tekstet mësimore u vlerësua nga juria profesionale si tema e trete, më e mira, e vitit 2020. Edona, aplikacionin e saj e ka emëruar “Rectify”, dhe i cili do t’iu mundësojë të gjithë përdoruesve raportimin e gabimeve në tekstet mësimore. Aplikacioni nuk kërkon regjistrim, për të ruajtur anonimitetin e përdoruesit, thjesht mjafton përzgjedhja e kategorisë së gabimit. Gabimet ndahen në gjashtë kategori:  (i) informatë e pasaktë, (ii) gabim drejtshkrimor, (iii) përmbajtje fyese, (iv) shfaqje e dhunës, (v) përkthim i gabuar, dhe (vi) tjetër

  Posts

1 2 3 4
September 21st, 2022

Debati per sulmet kibernetike

Nga debati në T7 Pressing (https://www.youtube.com/watch?v=OIQTiltK3z0), me Leonard Kerqukin, Kujtim Gashin, Blerton Abazi, Hekuron Doli dhe Ermal Sadiku lidhur me […]

August 13th, 2022

Intervista për Nacionale

Një intervistë përmbledhëse lidhur me situatën në vend për problemet e arsimit të lartë në vend. https://nacionale.com/politike/interviste-rexha-askush-nuk-mund-te-dale-faqebardhe-nga-kjo-krize-e-arsimit-ne-vend

June 16th, 2022

Vendi i dytë në kategorinë “Diploma e Vitit” në Albanian ICT Awards

Në 10 vjetorin e Albanian ICT Awards (https://ictawards.org/2021/albanian-ict-awards-shpall-fituesit-e-edicionit-te-10-te-jubilar/), në Tiranë, studentja e shkëlqyeshme e fakultetit tonë Rrezearta Thaqi u rendit […]

June 2nd, 2022

Pazari me tema të diplomes

Nga debati me Rron Gjinovcin dhe Besnik Boletinin lidhur me pazarin me tema të diplomes, https://www.youtube.com/watch?v=yTwCg_QuCtI Që kjo dukuri të […]

May 21st, 2022

Vendi i parë dhe i tretë në garen “International Cybersecurity Exercise 2022”

Studentët e fakultetit tonë morren pjesë në garën “International Cybersecurity Exercise 2022” mbajtur me 18 Maj 2022 dhe organizuar së […]

April 15th, 2022

NDI Panel Discussion: “Threats to information integrity: Youth at the front line”

As Nelson Mandela said: “Education is the most powerful weapon you can use to change the world” and to apply […]

November 25th, 2021

Advanced Electronic Seal

It was my great pleasure to present the state of the art in electronic seal, legal and technology landscape, in […]

November 13th, 2021

The Future of STEM is Female

Ishte kënaqësi pjesëmarrja në diskutimin e hapur dhe inspirues me temën “The Future of STEM is Female” nga Women in […]

June 12th, 2021

Mirënjohje

Në mbrëmjen finale të Albanian ICT Awards, në Tiranë, Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike të Universitetit të Prishtinës, iu […]

June 12th, 2021

Çmimi Albanian ICT Awards “Diploma e vitit” shkon për UP

Në Tiranë, Albanian ICT Awards, në mbrëmjen finale në kategorinë “Diploma e vitit”, ku konkurrojnë studentët, nga hapësirat mbarë shqiptare, […]