List

Kjo koha e pandemisë e ka integruar teknologjinë edhe më shumë në jetën tonë. Mësimi online tani është pjesë përbërëse e çdo familje dhe platforma Zoom duket te jetë si më gjithë popullore, duke fituar përkrahje gjithandej. Shumë nxënës që lidhen me Zoom, nuk e aktivizojnë kamerën, as zërin dhe janë pasiv pothuajse gjatë tërë orës mësimore! Eh, sa mirë do të ishte të kishim një robot që lidhet për ne në Zoom, bisedon me arsimtarin, bile edhe përgjigjet në ndonjë pyetje të parashtruar nga arsimtari 😉!

Pikërisht kjo është tema e studentit të shkëlqyeshëm të fakultetit tonë, Valon Prenaj, me titull: “Zhvillimi i një aplikacioni në Android për simulimin e prezencës në takime online duke përdorur teknikat e ML”. Si platformë online Valoni ka zgjedhur platformën Zoom, nga edhe e ka marrë “Software Development Kit” (SDK), të cilën e ka instaluar në Android Studio. Më tutje Valoni ka përdorur arritjet e fundit nga fusha e Machine Learning (ML) si nën fushë e inteligjencës artificiale (AI) dhe rrjeta neurale artificiale, ku algoritmin e mësimit e ka implementuar ne tri shtresa. Algoritmi është trajnuar me shënime nga lënda “Siguria e të dhënave” dhe lënda Historia e klasës së 9, duke mundësuar kështu simulimin e bisedës e komunikimin përmes tekstit. Aplikacioni (roboti softuerik) tani është gati dhe është titulluar “ZoomBot”, dhe mund të shkarkohet falas nga Google Play Store në këtë link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nox.zoombot .

  Posts

1 2 3 5
January 28th, 2023

Vendi parë në garen “The day when hacking is legal”

Të enjten më 26 janar 2023, në margjina të konferencës së 7të të sigurisë kibernetike ”Cyber Zero” të organizuar nga […]

December 3rd, 2022

Studentët e doktoratës

Pas shumë vitesh peripecish e shtyrje të regjistrimit, javen që shkoi Vehbi Neziri dhe Ramadan Dervishi përmbyllen me sukses studimet […]

November 18th, 2022

Zhvillimet në UP

Nga debati mbrëmë në emisionin DESKU, në KTV, lidhur me zhvillimet e fundit në Universitetin e Prishtines, buxhetit, hulumtimeve shkencore […]

September 21st, 2022

Debati per sulmet kibernetike

Nga debati në T7 Pressing (https://www.youtube.com/watch?v=OIQTiltK3z0), me Leonard Kerqukin, Kujtim Gashin, Blerton Abazi, Hekuron Doli dhe Ermal Sadiku lidhur me […]

August 13th, 2022

Intervista për Nacionale

Një intervistë përmbledhëse lidhur me situatën në vend për problemet e arsimit të lartë në vend. https://nacionale.com/politike/interviste-rexha-askush-nuk-mund-te-dale-faqebardhe-nga-kjo-krize-e-arsimit-ne-vend

June 16th, 2022

Vendi i dytë në kategorinë “Diploma e Vitit” në Albanian ICT Awards

Në 10 vjetorin e Albanian ICT Awards (https://ictawards.org/2021/albanian-ict-awards-shpall-fituesit-e-edicionit-te-10-te-jubilar/), në Tiranë, studentja e shkëlqyeshme e fakultetit tonë Rrezearta Thaqi u rendit […]

June 2nd, 2022

Pazari me tema të diplomes

Nga debati me Rron Gjinovcin dhe Besnik Boletinin lidhur me pazarin me tema të diplomes, https://www.youtube.com/watch?v=yTwCg_QuCtI Që kjo dukuri të […]

May 21st, 2022

Vendi i parë dhe i tretë në garen “International Cybersecurity Exercise 2022”

Studentët e fakultetit tonë morren pjesë në garën “International Cybersecurity Exercise 2022” mbajtur me 18 Maj 2022 dhe organizuar së […]

April 15th, 2022

NDI Panel Discussion: “Threats to information integrity: Youth at the front line”

As Nelson Mandela said: “Education is the most powerful weapon you can use to change the world” and to apply […]

November 25th, 2021

Advanced Electronic Seal

It was my great pleasure to present the state of the art in electronic seal, legal and technology landscape, in […]