List

Ishte kënaqësi prezantimi dhe diskutimi me  profesorët nga mbarë Europa dhe ekspertët gjermanë lidhur me temën “Security and Privacy for eGovernment Solutions beyond 2020”.

Hapi i parë për implementimin e suksesshëm të shërbimeve elektronike është Regjistri Civil dhe ndërlidhja e këtyre shërbimeve elektronike me këtë regjistër. Autentikimi i sigurt dhe enkriptimi i shënimeve konformë rregullores së përgjithshme për mbrojtjen e të dhënave (GDPR) të Bashkimit Europian janë parakushte të domosdoshme për pranueshmërinë e këtyre shërbimeve. Kosova fatkeqësisht, edhe përkundër faktit që ka shkallë të lartë penetrimit të Internetit (mbi 90%), shërbimet elektronike ende mbesim të varfëra, të pjesshme dhe të izoluara.

  Posts

1 2 3 5
March 10th, 2024

Appreciation from the Minister of Defense

Today, I received a heartfelt appreciation from the Minister of Defense, Government of Kosovo Mr. Ejup Maqedonci, for my extraordinary […]

March 10th, 2024

DevCon Conference at university

I was delighted to extend a warm welcome to all participants of DevCon2024 (https://devcon.dev/) on behalf of the Faculty of […]

March 10th, 2024

International Cybersecurity Exercise 2024

Meet the top cybersecurity students in the region These are the students from our University of Prishtina who made us […]

March 10th, 2024

PhD Thursday Talk

With some of our doctoral students, as part of an elective course on soft skills, we have begun preparations for […]

December 17th, 2023

Interview with hibrid.info

During my interview with hibrid.info, we discussed the impact of AI-based technology on the dissemination of fake news and the […]

June 15th, 2023

Albanian ICT Awards 2023

Në një ceremoni shumë festive, më 26 Qershor 2023, në mbrëmje në Tiranë u mbajt nata finale e Albanian ICT […]

June 15th, 2023

International Cybersecurity Exercise 2023

Edhe ketë vit fakulteti ynë ishte nikoqir i garës “International Cybersecurity Exercise 2023”, të organizuar së bashku me Iowa State […]

January 28th, 2023

Vendi parë në garen “The day when hacking is legal”

Të enjten më 26 janar 2023, në margjina të konferencës së 7të të sigurisë kibernetike ”Cyber Zero” të organizuar nga […]

December 3rd, 2022

Studentët e doktoratës

Pas shumë vitesh peripecish e shtyrje të regjistrimit, javen që shkoi Vehbi Neziri dhe Ramadan Dervishi përmbyllen me sukses studimet […]

November 18th, 2022

Zhvillimet në UP

Nga debati mbrëmë në emisionin DESKU, në KTV, lidhur me zhvillimet e fundit në Universitetin e Prishtines, buxhetit, hulumtimeve shkencore […]