List

Shfrytëzimi i resurseve të përbashkëta, si p.sh. marrja me qira e një banese nga disa studentë, padyshim sjell dobi për anëtaret e një bashkësi por sjell me vete edhe sfidat e menaxhimit të ndarjes së drejt të obligimeve të shfrytëzuesve. Këtë sfidë e ka zgjidhur studenti i shkëlqyeshëm të fakultetit tonë Agon Hyseni në kuadër të temës së tij të diplomës me titull: “Zhvillimi i aplikacionit për “Wohngemeinschaft” për pajisje mobile”.

Aplikacionin “Wohngemeinschaft” mundëson ndarjen e punëve të pastrimit, blerja e artikujve të përbashkët dhe llogaritja e shumës për kthimin e parave tek personi që ka blerë produktin, janë disa nga
problemet që mund te hasen gjatë praktikimit të kësaj forme të bashkëjetesës. Agoni aplikacionin e ka zhvilluar ne te dy platformat Android dhe iOS, dhe ky mund te shkarkohet nga Expo në këtë link: https://expo.io/@agon/MyApartment ndërsa kodi burimor nga GitHub në këtë link: https://github.com/agonhyseni/myapartment .

Unë e përgëzoj Agonin për përkushtimin dhe kreativitetin e shkëlqyeshëm që ka treguar gjatë shkrimit dhe zhvillimit të temës së tij të diplomës. Të lumtë Agon!

  Posts

1 2 3 4
November 18th, 2022

Zhvillimet në UP

Nga debati mbrëmë në emisionin DESKU, në KTV, lidhur me zhvillimet e fundit në Universitetin e Prishtines, buxhetit, hulumtimeve shkencore […]

September 21st, 2022

Debati per sulmet kibernetike

Nga debati në T7 Pressing (https://www.youtube.com/watch?v=OIQTiltK3z0), me Leonard Kerqukin, Kujtim Gashin, Blerton Abazi, Hekuron Doli dhe Ermal Sadiku lidhur me […]

August 13th, 2022

Intervista për Nacionale

Një intervistë përmbledhëse lidhur me situatën në vend për problemet e arsimit të lartë në vend. https://nacionale.com/politike/interviste-rexha-askush-nuk-mund-te-dale-faqebardhe-nga-kjo-krize-e-arsimit-ne-vend

June 16th, 2022

Vendi i dytë në kategorinë “Diploma e Vitit” në Albanian ICT Awards

Në 10 vjetorin e Albanian ICT Awards (https://ictawards.org/2021/albanian-ict-awards-shpall-fituesit-e-edicionit-te-10-te-jubilar/), në Tiranë, studentja e shkëlqyeshme e fakultetit tonë Rrezearta Thaqi u rendit […]

June 2nd, 2022

Pazari me tema të diplomes

Nga debati me Rron Gjinovcin dhe Besnik Boletinin lidhur me pazarin me tema të diplomes, https://www.youtube.com/watch?v=yTwCg_QuCtI Që kjo dukuri të […]

May 21st, 2022

Vendi i parë dhe i tretë në garen “International Cybersecurity Exercise 2022”

Studentët e fakultetit tonë morren pjesë në garën “International Cybersecurity Exercise 2022” mbajtur me 18 Maj 2022 dhe organizuar së […]

April 15th, 2022

NDI Panel Discussion: “Threats to information integrity: Youth at the front line”

As Nelson Mandela said: “Education is the most powerful weapon you can use to change the world” and to apply […]

November 25th, 2021

Advanced Electronic Seal

It was my great pleasure to present the state of the art in electronic seal, legal and technology landscape, in […]

November 13th, 2021

The Future of STEM is Female

Ishte kënaqësi pjesëmarrja në diskutimin e hapur dhe inspirues me temën “The Future of STEM is Female” nga Women in […]

June 12th, 2021

Mirënjohje

Në mbrëmjen finale të Albanian ICT Awards, në Tiranë, Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike të Universitetit të Prishtinës, iu […]