List

Tifozët çdo ditë e më shumë duan që gjatë lojës, në kohë reale, të postojnë fotografi dhe video për momentet e filmuara. Studimet tregojnë që stadiumet që ofrojnë qasje në WiFi, tifozët janë shumë më të kënaqur dhe atmosfera e krijuar në stadium do të jetë shumë më pozitive. Ky ka qenë edhe motivi kryesor i temës së diplomës së studentit të fakultetit tonë Muharrem Rexhepi me titull “Implementimi i rrjetit WiFi në zona me dendësi të lartë – rasti i stadiumit të Prishtinës”.

Muharremi për dizajnimin dhe konfigurimin e rrjetit WiFi, për të kënaqur 13.000 tifozët në stadiumin e Prishtinës ka përdorur dy vegla që mundësojnë simulim thuajse të plotë të rrjetit: (i) GNS3 – një emulator grafik i rrjetave kompjuterike që lejon paraqitjen e rrjeteve komplekse në mënyrë shumë të përshtatshme për përdoruesit dhe mbështet pothuajse te gjitha produktet aktuale në treg të rrjetave kompjuterike, dhe (ii) Ekahau Professional Site – një pakete softuerike që përdoret për planifikim dhe dizajnimin e rrjetit WiFi, e cial mbështet të gjitha standardet e IEEE 802.11 dhe gjithashtu me vete përmban të gjitha pajisjet për WiFi të të shumicës së prodhuesve. Muharremi në fund ka dhënë edhe rekomandimet për rrjetin e WiFi-së, secili tifoz duhet të këtë kredencialet e veta dhe ka parashikuar koston e këtij projekti.

Unë e përgëzoj Muharremin për përkushtimin dhe kreativitetin e shkëlqyeshëm që ka treguar gjatë shkrimit dhe zhvillimit të temës së tij të diplomës. Të lumtë Muharrem!

  Posts

1 2 3 4
November 18th, 2022

Zhvillimet në UP

Nga debati mbrëmë në emisionin DESKU, në KTV, lidhur me zhvillimet e fundit në Universitetin e Prishtines, buxhetit, hulumtimeve shkencore […]

September 21st, 2022

Debati per sulmet kibernetike

Nga debati në T7 Pressing (https://www.youtube.com/watch?v=OIQTiltK3z0), me Leonard Kerqukin, Kujtim Gashin, Blerton Abazi, Hekuron Doli dhe Ermal Sadiku lidhur me […]

August 13th, 2022

Intervista për Nacionale

Një intervistë përmbledhëse lidhur me situatën në vend për problemet e arsimit të lartë në vend. https://nacionale.com/politike/interviste-rexha-askush-nuk-mund-te-dale-faqebardhe-nga-kjo-krize-e-arsimit-ne-vend

June 16th, 2022

Vendi i dytë në kategorinë “Diploma e Vitit” në Albanian ICT Awards

Në 10 vjetorin e Albanian ICT Awards (https://ictawards.org/2021/albanian-ict-awards-shpall-fituesit-e-edicionit-te-10-te-jubilar/), në Tiranë, studentja e shkëlqyeshme e fakultetit tonë Rrezearta Thaqi u rendit […]

June 2nd, 2022

Pazari me tema të diplomes

Nga debati me Rron Gjinovcin dhe Besnik Boletinin lidhur me pazarin me tema të diplomes, https://www.youtube.com/watch?v=yTwCg_QuCtI Që kjo dukuri të […]

May 21st, 2022

Vendi i parë dhe i tretë në garen “International Cybersecurity Exercise 2022”

Studentët e fakultetit tonë morren pjesë në garën “International Cybersecurity Exercise 2022” mbajtur me 18 Maj 2022 dhe organizuar së […]

April 15th, 2022

NDI Panel Discussion: “Threats to information integrity: Youth at the front line”

As Nelson Mandela said: “Education is the most powerful weapon you can use to change the world” and to apply […]

November 25th, 2021

Advanced Electronic Seal

It was my great pleasure to present the state of the art in electronic seal, legal and technology landscape, in […]

November 13th, 2021

The Future of STEM is Female

Ishte kënaqësi pjesëmarrja në diskutimin e hapur dhe inspirues me temën “The Future of STEM is Female” nga Women in […]

June 12th, 2021

Mirënjohje

Në mbrëmjen finale të Albanian ICT Awards, në Tiranë, Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike të Universitetit të Prishtinës, iu […]