List

Nga debati në T7 Pressing (https://www.youtube.com/watch?v=OIQTiltK3z0), me Leonard Kerqukin, Kujtim Gashin, Blerton Abazi, Hekuron Doli dhe Ermal Sadiku lidhur me sulmet kibernetike në Kosovë.

Sulmet kibernetike i afektojnë te gjithë: qeverinë, kompanitë dhe qytetarët. Të gjithë duhet të jemi të vëmendshëm dhe të bëjmë pjesën tonë të punës.

Qeveria duhet të:

1. Përgatisë kornizën ligjore (freskoj dhe harmonizoje me politikat e BE-së)

2. Ta vendosë dhe rritë bashkëpunimin ndërkombëtarë, sidomos me vendet fqinje

3. Të filloj menjëherë me kampanja të unifikuar të vetëdijesimit lidhur me sulmet kibernetike (kultura digjitale të bëhet pjesë e kurrikulës shkollore).

Kompanitë duhet të:

1. Hostojnë ueb aplikacionet e tyre në CDN (AWS, Azure, Cloudflare etc.)

2. Përdorin ACL (Geo IP blocking etc.)

3. Instalojnë WAF për analizën inteligjente të shënimeve dhe trafikut (L7 dhe L4/L3)

Qytetarët duhet të:

1. Njihen dhe freskojnë njohurit e tyre për sulmet kibernetike

2. Freskojnë pajisjet e tyre me softuerët aktual

3. Instalimin e softuerëve mbrojtës (anti virus/firewall) në çdo pajisje.

  Posts

1 2 3 5
December 3rd, 2022

Studentët e doktoratës

Pas shumë vitesh peripecish e shtyrje të regjistrimit, javen që shkoi Vehbi Neziri dhe Ramadan Dervishi përmbyllen me sukses studimet […]

November 18th, 2022

Zhvillimet në UP

Nga debati mbrëmë në emisionin DESKU, në KTV, lidhur me zhvillimet e fundit në Universitetin e Prishtines, buxhetit, hulumtimeve shkencore […]

September 21st, 2022

Debati per sulmet kibernetike

Nga debati në T7 Pressing (https://www.youtube.com/watch?v=OIQTiltK3z0), me Leonard Kerqukin, Kujtim Gashin, Blerton Abazi, Hekuron Doli dhe Ermal Sadiku lidhur me […]

August 13th, 2022

Intervista për Nacionale

Një intervistë përmbledhëse lidhur me situatën në vend për problemet e arsimit të lartë në vend. https://nacionale.com/politike/interviste-rexha-askush-nuk-mund-te-dale-faqebardhe-nga-kjo-krize-e-arsimit-ne-vend

June 16th, 2022

Vendi i dytë në kategorinë “Diploma e Vitit” në Albanian ICT Awards

Në 10 vjetorin e Albanian ICT Awards (https://ictawards.org/2021/albanian-ict-awards-shpall-fituesit-e-edicionit-te-10-te-jubilar/), në Tiranë, studentja e shkëlqyeshme e fakultetit tonë Rrezearta Thaqi u rendit […]

June 2nd, 2022

Pazari me tema të diplomes

Nga debati me Rron Gjinovcin dhe Besnik Boletinin lidhur me pazarin me tema të diplomes, https://www.youtube.com/watch?v=yTwCg_QuCtI Që kjo dukuri të […]

May 21st, 2022

Vendi i parë dhe i tretë në garen “International Cybersecurity Exercise 2022”

Studentët e fakultetit tonë morren pjesë në garën “International Cybersecurity Exercise 2022” mbajtur me 18 Maj 2022 dhe organizuar së […]

April 15th, 2022

NDI Panel Discussion: “Threats to information integrity: Youth at the front line”

As Nelson Mandela said: “Education is the most powerful weapon you can use to change the world” and to apply […]

November 25th, 2021

Advanced Electronic Seal

It was my great pleasure to present the state of the art in electronic seal, legal and technology landscape, in […]

November 13th, 2021

The Future of STEM is Female

Ishte kënaqësi pjesëmarrja në diskutimin e hapur dhe inspirues me temën “The Future of STEM is Female” nga Women in […]