List

Studentët e fakultetit tonë morren pjesë në garën “International Cybersecurity Exercise 2022” mbajtur me 18 Maj 2022 dhe organizuar së bashku me Iowa State University (USA), Forcën e Sigurisë së Kosovës dhe Garden e Kombëtare Ajrore nga Iowa (USA). Rezultatet finale të garës dhe formën e vlerësimit të publikuar nga Iowa State University mund ti gjeni këtu https://iscore.iseage.org/.

Vendi i parë i takoi grupi të studentëve tonë: Albion Maloku, Loreta Pajaziti, Artin Sermaxhaj, Vesa Galica, Festim Braha, Petrit Luta dhe Ora Vrapcani. Grupi tyre me nofkën “Runtime TERROR” mblodhi gjithsejt 799.47 pikë.

Vendi i dytë i takoi grupit të studenteve nga Iowa State University (USA), me nofkën “Hydropump” dhe që arritën të mbledhin 680.40 pikë.

Ndërsa në vendin e tretë, me 666.68 pikë u rendit ekipi tjetër i fakultetit tonë, i përberë nga: Blerina Haziri, Nazife Beqiri, Arbresha Zeqiri, Doruntina Hoti, Fortesa Mujaj, Gentrim Canolli, Ylli Prapashtica dhe Valdrin Ejupi. Ekipit tonë, me nofkën “It’s not a bug, it’s a feature”, për pak i iku vendi dytë.

  Posts

1 2 3 5
January 28th, 2023

Vendi parë në garen “The day when hacking is legal”

Të enjten më 26 janar 2023, në margjina të konferencës së 7të të sigurisë kibernetike ”Cyber Zero” të organizuar nga […]

December 3rd, 2022

Studentët e doktoratës

Pas shumë vitesh peripecish e shtyrje të regjistrimit, javen që shkoi Vehbi Neziri dhe Ramadan Dervishi përmbyllen me sukses studimet […]

November 18th, 2022

Zhvillimet në UP

Nga debati mbrëmë në emisionin DESKU, në KTV, lidhur me zhvillimet e fundit në Universitetin e Prishtines, buxhetit, hulumtimeve shkencore […]

September 21st, 2022

Debati per sulmet kibernetike

Nga debati në T7 Pressing (https://www.youtube.com/watch?v=OIQTiltK3z0), me Leonard Kerqukin, Kujtim Gashin, Blerton Abazi, Hekuron Doli dhe Ermal Sadiku lidhur me […]

August 13th, 2022

Intervista për Nacionale

Një intervistë përmbledhëse lidhur me situatën në vend për problemet e arsimit të lartë në vend. https://nacionale.com/politike/interviste-rexha-askush-nuk-mund-te-dale-faqebardhe-nga-kjo-krize-e-arsimit-ne-vend

June 16th, 2022

Vendi i dytë në kategorinë “Diploma e Vitit” në Albanian ICT Awards

Në 10 vjetorin e Albanian ICT Awards (https://ictawards.org/2021/albanian-ict-awards-shpall-fituesit-e-edicionit-te-10-te-jubilar/), në Tiranë, studentja e shkëlqyeshme e fakultetit tonë Rrezearta Thaqi u rendit […]

June 2nd, 2022

Pazari me tema të diplomes

Nga debati me Rron Gjinovcin dhe Besnik Boletinin lidhur me pazarin me tema të diplomes, https://www.youtube.com/watch?v=yTwCg_QuCtI Që kjo dukuri të […]

May 21st, 2022

Vendi i parë dhe i tretë në garen “International Cybersecurity Exercise 2022”

Studentët e fakultetit tonë morren pjesë në garën “International Cybersecurity Exercise 2022” mbajtur me 18 Maj 2022 dhe organizuar së […]

April 15th, 2022

NDI Panel Discussion: “Threats to information integrity: Youth at the front line”

As Nelson Mandela said: “Education is the most powerful weapon you can use to change the world” and to apply […]

November 25th, 2021

Advanced Electronic Seal

It was my great pleasure to present the state of the art in electronic seal, legal and technology landscape, in […]